Kaja Gjedebo

KAJA GJEDEBO  –  KG Design, Oslo
Smykkedesigner Kaja Gjedebo mener at smykker skal være som et miniatyrkunstverk som du vil ha på deg hver dag for resten av livet.
Du kan kanskje si at Kaja Gjedebos karriere var en heldig ulykke. Etter studier innen møbeldesign i Edinburgh, var hun klar til å flytte til New York og for å jobbe for et av verdens største arkitektfirmaer. Men etter 9/11 gikk hennes planer opp i røyk, og hun bestemte seg for å bli smykkedesigner i stedet. Nå er hun navnet bak det vellykkede smykkemerket KGD. Gjedebo sine dristige og delikate smykker har fått fart både i Norge og i utlandet. «Det jeg elsker mest med smykkedesign er friheten til å jobbe med så mange materialer som jeg vil. Jeg liker også at smykker er noe som folk kan forholde seg til på personlig nivå», reflekterer hun. Gjedebo er mer en kunstner enn en kommersiell designer og gjør det klart at trender ikke interesserer henne, men heller «god, universell design som varer». Gjedebo bor for tiden i et eget studio i et kunstnerborettslag nær skogen i Oslo. «Det er flott å være nær naturen som spiller en stor rolle i min inspirasjon», sier hun. Når Gjedebo ikke er i Norge, kan hun bli funnet på arrangementer som Inhorgenta, en av Europas største messesenter. Hennes design er tilgjengelig i eksklusive gallerier rundt om i Europa og i MAD-butikken (museum for kunst og design) i New York.

Hun lanserte nylig en ny samling, Rubble & Roll født fra «en renseprosess», der Gjedebo fant deler fra gamle prosjekter og satte dem sammen for å lage nye biter. «Mye mer kaotisk enn mine tidligere design, men jeg finner dem veldig interessante og de jobber med kroppen».

Når Kaja designer, begynner hun ofte med å klippe i papir. Denne prosessen kommer hun til å vise frem på utstillingsåpningen i Galleri Hagalid 17. juni. Hun er også opptatt av at kunden skal finne smykker som passer personlighet og utseende og vil være behjelpelig med å finne det som passer deg.

  • Fuglematarar

Øyvind Tingleff

Øyvind Tingleff, er ein erfaren keramikar og illustratør, født i Danmark men busett på Hønefoss. Han har vore med i Galleri Hagalid sine Sommarutstillingar heilt sidan starten i 2013. Han har vore og er framleis med på mange utstillingar og marknader og har hatt utsmykkingsoppdrag.

Øyvind presenterer modellerte dyrefigurar for vegg, bord og til hagen, i rakukeramikk og steingods. Desse er humoristiske i sin form og uttrykk.  Både svevande steinbit, sel og kvalross, og høner og pingvinar og har blitt svært populære saman med dyretrofea for vegg. I år viser han m.a. «Big five» – afrikanske dyrehovud for vegg.

Han viser og god brukskeramikk som t.d. fermenteringskrukker, store fat, og lekre små espressokoppar og drammekrus.

Øyvind er utdanna m.a. som keramikar ved Bergens Kunsthåndverksskole 1973 – 1977. Medlem i NK, Norske kunsthåndverkere

Øyvind seier sjølv:
«Jeg liker å modellere dyra som vi alle er så glad i. Ære være grisen, høna, sauen og oksens innsats! De fortjener å hylles og å få en hedersplass på kjøkkenet eller i stua! » Ikke bare spises!»